top of page
  • Markus Olsen

DNB Saga vs DNB Private Banking

Updated: Mar 3, 2023


Jeg fikk en forespørsel for en stund tilbake om hvilket som er best av disse kortene og om jeg kunne sette opp en sammenligning av dem. Så i dag skal vi se nærmere på disse to kortene og undersøke hvilket av dem som er best. Begge kortene befinner seg i toppsjiktet av norske kredittkort, både i form av fordelene du får, og ikke minst kvalifiseringskravene for å få kortene.


Ved sammenligning av kredittkort er det to deler vi må se på; Hvilke fordeler får du, og hva koster det. Vi kan starte med en rask sammenligning av kostnadene tilknyttet disse kortene. I oversikten under har jeg satt opp de «viktigste» kostnadene folk flest bryr seg om.

Priseksempel SAGA og PB Mastercard:

Nom.rente 18,00 %, eff.rente 19,56 %, 130.000 kroner over 12 måneder. Kostnad: 13.021 kroner. Totalt: 143.021 kroner.


Kortkostnader

Som vi ser er kostnadene tilknyttet disse kortene helt identiske, dermed vil ikke valget vårt påvirkes i noen retning på bakgrunn av dette.


Kvalifiseringskrav

Begge disse kortene er «eksklusive» kort på flere vis. Kortene gir gode fordeler, men det kreves også noe for å kvalifisere til disse kortene. Kvalifiseringskravene lyder følgende:

Saga

SAGA passer for deg som har inntekt på 1.000.000 kroner, samlet husstandsinntekt på 1.500.000 kroner eller plasserbar formue på 2.000.000 kroner.


Private banking

Private Banking passer for deg som har minst 2.000.000 kroner i investerbar formue.


En annen ting som er verdt å merke seg er at disse kredittkortene er tilknyttet DNBs kundeprogram SAGA og Private Banking. DNB kan derfor kreve at du må bli totalkunde i banken for å få tilgang på disse kortene. Begge disse kundeprogrammene kommer med sine fordeler, men i dag skal vi se utelukkende på fordelene du får i kredittkortet, og ikke kundeprogrammet som helhet.Fordeler på begge kortene


Inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse/kreditt

Dette er normalt på de fleste kredittkort og er sånn sett ikke en stor «fordel»


Reiseforsikring når minimum 50% av transportkostnaden er betalt med kortet.

Reiseforsikring er et vanlig tilbud i kredittkort, men bør ikke erstatte en vanlig privat reiseforsikring


Bensinstasjonrabatt

Begge kortene gir 4% rabatt på bensinstasjoner, noe som er meget bra. Husk at bransjespesifike rabatter som dette baserer seg på bransjekoden(MCC) til utsalgsstedet. Det vil si at du får 4% rabatt på alt du handler på en bensinstasjon, fra drivstoff og spylervæske til pølser og is!


Faste rabatter i en rekke butikker

Dette er et godt tilbud som gis til alle med DNB-kredittkort, ikke bare SAGA og PB. Klikk her for å se de faste rabattene.


Supertilbud 13 ganger i året

Også et meget godt tilbud til alle DNB-kredittkortholdere, ikke bare SAGA og PB. Supertilbud gir 20-35% rabatt i flere kjente butikker. Her kan du spare stort.


Mastercard Upgrade

Dette er en oppgradering du kan gjøre på begge kort til samme kostnad (99kr). Vi går nærmere gjennom denne fordelen under.

Mastercard Upgrade


Mastercard Upgrade er en oppgradering du kan gjøre på kortet ditt slik at du kan opptjene eurobonus-poeng på alle kjøpt du foretar deg samtidig som du får noen ekstra fordeler. Mastercard Upgrade aktiveres via nettbanken. Dette inngår i Mastercard Upgrade for 99kr/mnd:


  • 15 eurobonuspoeng per 100kr brukt i norsk valuta

  • 20 eurobonuspoeng per 100kr brukt i utenlandsk valuta

  • 10 000 velkomstpoeng ved aktivering av Mastercard Upgrade

  • Opptjen inntil 20 000 statuspoeng per år. 10 000 poeng ved et forbruk på 100 000kr og ytterlige 10 000 poeng ved et forbruk på 200 000kr.

  • Medlemskap i Avis’ President’s Club (fordeler ved leie av bil)

  • Egenandelsforsikring for leiebil, kjøpsforsikring og prisforsikring


Fordelene nevnt over er like for begge kort, så er det egentlig noen forskjell på disse kortene? Tja, en minimal forskjell ser det ut til.


SAGA kortet gir deg tilgang til mer enn 1000 flyplasslounger over hele verden med LoungeKey. De to første besøkene er gratis (betalt av DNB), besøk deretter koster noen kroner. Det ser ikke ut til at Private banking kortet tilbyr LoungeKey.

Private banking tilbyr derimot andre loungefordeler. Som PB kunde får du tilgang til Premium loungen og OSL lounge på Gardermoen og The North Sea Lounge på Sola. Det koster 99kr per besøk.

Du får også tilgang til PriorityPass lounger. Her får du 5 besøk gratis hvert år. Påfølgende besøk, eller gjester du tar med vil belaste programkortet ditt med 24 euro. Så hvilken kort bør man velge?


Vi ser helt tydelig at disse to kortene er tilnærmet identiske. Det vil derfor ikke ha veldig mye å si hvilket av dem du velger. Begge gir samme fordeler, foruten forskjellene i loungetilgang. Hovedforskjellene ligger her i kundeprogrammene bak, og ikke i selve kredittkortet.Hvilket kort ville jeg valg? Antakeligvis Private Banking. Ikke fordi kredittkortet er bedre, men rett og slett fordi kundeprogrammet virker å være et hakk over Saga med tanke på prioritet og eksklusivitet. Om du har økonomi til å være medlem av et slikt kundeprogram kan du være sikker på at banken er tilgjengelig og behjelpelig, samtidig som du får det beste banken kan tilby av fordeler og bank/rentevilkår.Comments


bottom of page