Norwegian Visa har lenge vært et av, om ikke det mest populære kredittkortet på det norske markedet, og jeg har lenge ansett Norwegian Visa som det norske «folkekortet». Et kort du har høy sjanse for å finne i lommeboken til noen som i utgangspunktet ikke bruker kredittkort. Om Norwegian Visa er et kort som er verdt å skaffe vil du ha svaret på etter å ha lest denne artikkelen.
Fordeler med Norwegian Visa
Cashpoints eller cashback på alle kjøp
Alle kjøp du gjør med ditt Norwegian Visa kort vil gi deg enten cashpoints eller cashback. Forskjellen på cashpoints og cashback er at cashpoints er Norwegian sin lojalitetsvaluta, tenk noe lignende som SAS sine eurobonuspoeng, og cashback er rene penger tilbake. Du velger en av disse, avhengig av hvilken du foretrekker. Den viktigste forskjellen her er at cashpoints samles opp til din Norwegian konto og kan kun benyttes til å delbetale flybilletter, mens cashback samles opp som en bonus direkte hos Bank Norwegian, og kan benyttes til å delbetale kredittkortfakturaen. Når det kommer til cashpoints er verdien veldig lett å regne ut, da 1 cashpoint tilsvarer 1kr. På samme måte er 1 cashback det samme som 1kr.
Opptjeningen på kortet ser per nå slik ut:
0,5% opptjening på alle varekjøp, i norge og utlandet. Du velger da om du vil ha opptjeningen utbetalt i cashpoints eller cashback.
3% cashpoints på alle LowFare-billetter hos Norwegian
4% cashpoints på alle LowFare+-billetter hos Norwegian
5% cashpoints på alle Flex-billetter hos Norwegian
Opptjeningen fra kjøp av flybilletter er helt grei, men 0,5% opptjening på varekjøp, uavhengig av om kortet brukes i Norge eller utland, er svakt, og direkte dårlig. Tidligere lå opptjeningen på 1% for alle kjøp, noe som er en del av grunnen til hvorfor kortet ble så populært blant nordmenn.
Reiseforsikring
For alle reiser hvor minimum 50% av reisens transportkostnader er betalt med Norwegian Visa, vil du ha dekning fra kortets reiseforsikring. Dette er en populær fordel som du får fra nesten alle kredittkort i dag. Vi har ikke tenkt å gå nærmere inn på detaljene i reiseforsikringen her, men som en generell regel anbefaler vi alle å ha en helårs reiseforsikring, og ikke belage seg på forsikringen i kredittkortet. Se på forsikringer du får via kredittkort som et supplement til din vanlige helårsforsikring. Les også nøye gjennom ditt kredittkorts forsikringsvilkår for å se om det er noe som stikker seg ut i positiv eller negativ forstand.
Noen av Norwegian Visa sine forsikringsvilkår er som følger:
Reisen må starte og slutte i Norden
Gjelder på reiser i inntil 90 dager
Dekker avbestilling av reise med inntil kr 50 000
Erstatter tapt bagasje eller kompenserer for forsinket bagasje
Dekker sykdom og ulykke på reise, samt hjemtransport
Barn er omfattet av forsikringen ut det året de fyller 21 år
Bank Norwegian tilbyr også en rekke forsikringer du kan kjøpe som et tillegg. Blant annet helårs reiseforsikring, tannbelseforsikring og egenandelsforsikring. Ta gjerne en titt her om dette er noe du har behov for. For kortholdere flest vil dette være mindre relevant, så vi går ikke gjennom de fullstendige vilkårene her.
Kortets kostnader og gebyrer
Her velger vi å trekke ut de kostnadene som har betydning for kortholdere flest. For fulle vilkår kan du se her.
Årsavgift: 0kr
Rente ved benyttet kreditt:
Årlig nominell rente 21,99 %
Nominell rente pr. mnd 1,83 %
Effektiv rente pr. år 24,4 %
Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.
Minibankuttak i Norge: 0kr
Minibankuttak i utlandet i lokal valuta: 0kr
Valutapåslag: 1,75%
Kontantuttak i bank over skranke har ingen direkte gebyr, men renter løper fra uttaksdato, så det er noe vi fraråder å gjøre.
Følgende grenser gjelder for kontantuttak:
Kontantuttak i utlandet per døgn kr 10 000
Kontantuttak i innlandet per døgn kr 3 000
Kostnadene ved bruk av Norwegian Visa i utlandet er en av de store grunnene til kortets popularitet. Med 1,75% i valutapåslag og ingen ekstra gebyr for minibankuttak er kortet et av landets billigste og beste alternativer for bruk i utlandet. Nå er det mulig å få valutapåslaget ned til 0% ved å bruke andre Fintech* kort, eksempelvis Curve kortet, som vi har skrevet om tidligere.
*Fintech står for finansiell teknologi, og er et begrep som brukes om selskaper som lager teknologiprodukter innen finansfeltet. For eksempel en mobilapp som hjelper deg å styre pengebruken din.
Mikrokort
Dette er noe man ikke ser ofte, og så vidt jeg har fått med meg er Norwegian Visa eneste kort som tilbyr dette i Norge.
Mikrokort er som ordet tilsier, et lite kort du kan bruke til betaling, på størrelse med et sim kort som man har i mobilen. Om du har et Norwegian Visa kort kan du bestille et mikrokort uten ekstra kostnad. Dette mikrokortet plasserer du et et medfølgende armbånd, så betaler du i butikken ved å ta armbåndet inntil kortleseren, på samme måte som du gjør kontaktløs betaling med ditt kredittkort.
Dette er et noe artig produkt, men kanskje noe overflødig og unødvendig i dag da man kan legge kortet inn i Apple Pay eller tilsvarende, og betale med smartklokke eller mobil. Norwegian Visa støtter forøvrig Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.
Hvem passer Norwegian Visa for?
Norweigan Visa havner i en mellomgruppe blant norske kredittkort. Kortet er ikke direkte dårlig, men det er heller ikke blant de beste. Kortet fikk seg en kraftig devaluering da de reduserte cashback/cashpoints opptjening fra 1% til 0,5%.
Det som trekker kortet opp, er tre hovedpunkter:
Kortet er lett tilgjengelig da det bare har 18 års aldersgrense, i et marked hvor det har blitt stadig vanskeligere får 18-åringer å få gode kredittkort.
Opptjeningen av Cashpoints på flybilletter hos Norwegian. Dette kan være en ganske grei deal for de som foretrekker å fly med Norwegian.
Lave kostnader for bruk i utlandet. Norwegian Visa er at av, om ikke det billigste norske kredittkortet å bruke i utlandet, uten å ta i bruk andre «fintech-løsninger».
Norwegian Visa er derfor et bra kort for de som reiser mye med Norwegian og foretrekker å samle sine poeng der. Det er også et veldig bra kort for de som ønsker et kort som er rimelig(ere) å bruke i utlandet, uten å ta i bruk andre kreative løsninger.
Kredittkortet passer ikke for deg som er ute etter størst mulig bonusopptjening på vanlige kjøp, eller ønsker å samle store mengder flybonus.
For de som er åpen for å ha flere kredittkort kan Norwegian Visa være et greit ekstrakort å ha i skuffen, for å betale flybilletter hos Norwegian, og bruke på reise.
Du kan søke om Norwegian Visa kortet ved å trykke her, eller på bildet under.
Lenken i tekst og bilde er annonselenker.
Renteeksempel: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.
Kommentare