top of page
  • Markus Olsen

Beste kredittkort med drivstoffrabatt

Updated: Mar 15, 2023

Med en drivstoffpris som har skutt i været de siste årene blir det stadig mer attraktivt å skaffe seg et kredittkort eller bonuskort som gir drivstoffrabatt. I denne artikkelen går vi over hvilke kort du bør ha for å spare mest mulig når du fyller tanken.


Følgende liste over kredittkort vil ikke ta for seg alle detaljer og fordeler med kredittkortene, i denne artikkelen fokuserer vi utelukkende på drivstoffrabatten. Til slutt vil vi ta for oss de beste kombinasjonene av kredittkort og bonuskort for å spare mest mulig.


De beste kredittkortene med drivstoffrabatt


Santander Flexi Visa

Flexi Visa fra Santander er ofte det kredittkortet vi trekker frem som det beste kortet med drivstoffrabatt. Flexi Visa gir deg 4% fast rabatt på en valgfri kategori (fire alternativer). En av disse kategoriene er drivstoff. Flexi Visa kan dermed gi deg en fast rabatt på 4% på alle transaksjoner som gjøres på en bensinstasjon, dette gjelder både for drivstoff og varer som kjøpes inne på stasjonen.

Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.


DNB Mastercard

DNB har en rekke forskjellige kredittkort. De fleste krever kundeprogram i banken, men de har også kort som ikke krever kundeprogram. Uansett hvilket kort du skaffer deg så får du minst 3% drivstoffrabatt. To av kortene deres gir 4% drivstoffrabatt, dette er DNB Saga og DNB Private Banking. Jeg har skrevet litt om disse tidligere, og begge krever at du har høy inntekt/formue.


Eksempelrente DNB: Eff.rente 19,56 %, 130.000 kr o/12 mnd. Kostnad: 13.021 kroner. Totalt: 143.021 kroner.


365Privat Mastercard

365Privat gir deg 3,65% cashback + 34øre per liter på Esso stasjoner i Norge. På andre bensinstasjoner får du 2% cashback. I tillegg til drivstoffrabatt får du rabatt på leiebil og tilgang til en egen strømavtale for kortholdere.

Eff. rente 25,53 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1930. Totalt: 16.930


Det finnes en rekke kredittkort med drivstoffrabatt. Her har vi nevnt de tre kortene som er best. Andre drivstoffkort har generelt lavere cashback og fremheves ikke i denne artikkelen da det ikke er kort vi anbefaler.


Kombiner kredittkort og bonuskort for best rabatt

For å få mest mulig penger tilbake når du fyller drivstoff bør du kombinere kredittkortet med et bonuskort. Dette er imidlertid ikke mange stasjoner som tillater slike kombinasjoner. Den eneste stasjonen hvor vi er 100% sikker på at det kan kombineres er Cirkle K. Her vil du først putte Coop kortet inn i betalingsterminalen før du så betaler med et kredittkort. Da får du 45 øre tilbake per liter drivstoff i tillegg til bonusen du får fra kredittkortet.


Det som er ekstra kjekt med Circle K er at de har en app hvor du kan registrere både Coop medlemskap og kredittkort, slik at du slipper å registrere Copp kortet manuelt ved fylling av drivstoff. Du betaler bare med kredittkortet som er registrert i appen, så registreres Coop bonusen automatisk. Hvordan fikser du dette? Gjør følgende:


  1. Last ned både Coop appen og Cirkle K appen

  2. Følg disse instruksjonenen for å koble Coop medlemskapet ditt til Cirkle K appen: Circle K EXTRA (coop.no)

  3. Gå inn i Cirkle K appen, velg "EXTRA" fra menyen i appen. Trykk deretter på "Mine Kort" og legg inn kredittkortet ditt.

Nå er både Coop medlemskap og kredittkort registrert hos Cirkle K, så neste gang du fyller tanken trenger du ikke skanne Coop kortet ditt manuelt. Bare betal med ditt kredittkort så registreres alt automatisk.


Tabellen under viser total besparelse per liter drivstoff utifra forskjellige drivstoffpriser og kortkombinasjoner. DNB Saga/PB vil gi samme besparelse som FlexiVisa. Øvrige DNB kort vil gi 3%.

​Pumpepris

Cirkle K

FlexiVisa + Coop

Cirkle K

DNB 3% + Coop

Esso

365Privat

20 kr

1,25 kr

1,05 kr

1,07 kr

21 kr

​1,29 kr

​1,08

​1,11 kr

22 kr

​1,33 kr

​1,11 kr

​1,14 kr

23 kr

​1,37 kr

​1,14 kr

1,18 kr

Hvilket valg du bør gå for må vurderes utifra hvilke stasjoner du har tilgjengelig og hvilken stasjon som er billigst i ditt område. Om vi tar utgangspunkt i at alt er likt og alle har samme pris, vil det være mest lønnsomt å fylle drivstoff på Cirkle K med følgende kombinasjon:
FlexiVisa: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.Sliter du med å få godkjent kredittkortsøknaden din? Med Defero kan du se din egen kredittscore med forklaring. Klikk på bilde under for å gjennomføre en kredittsjekk. (annonse)


Comments


bottom of page