top of page
  • Markus Olsen

Hvordan samle store mengder eurobonus-poeng

Updated: Mar 3, 2023

SAS sitt eurobonus-program er uten tvil norges beste bonusprogram for de som er glad i å reise. Om du går aktivt inn for å samle eurobonus-poeng kan du fly både ofte og komfortabelt. De som er ny i bonus "gamet" sliter ofte med å samle nok poeng til å få gjennomført de beste reisene, i denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på de beste og enkleste kildene til poengopptjening.


Det er ikke vanskelig å samle eurobonus-poeng, men for å samle mest mulig må du være litt våken og planlegge handlingen din best mulig. Gjør du dette kan du enkelt samle tusenvis av poeng hvert år fremover. Jeg har med min singeløkonomi samlet over 200 000 eurobonus-poeng det siste året. Tenk hva en familie med store utgifter kan klare!

For folk flest vil de tre enkleste måtene å samle poeng på være:

  • Trumf og ViaTrumf

  • Bruk av kredittkort

  • Utnytte kampanjer

Merk at jeg ikke nevner flyreise her. Flygninger kan være en god vei til bonuspoeng, men om du flyr lite og stort sett innenriks er det lite å hente her.


Før vi ser nærmere på kategoriene nevnt over og bryter de ned ytterligere kan jeg vise hvordan min Eurobonus-opptjening ser ut så langt i år:

Trumf og ViaTrumf

Trumf er gullgruven. Her kan du samle så mye poeng at det er ekkelt. Hvis du ser på bilde over kan du se at jeg har samlet 108 000 poeng hos Norgesgruppen, dette er Trumf og ViaTrumf.


Trumf konverteres til Eurobonus-poeng. 1 Trumf-krone = 13,5 EB ved fast overføring, eller 10 EB ved manuell overføring.


Mine opptjente trumf-kroner kommer fra følgene steder:


Jeg gjør det meste av storhandelen min på Kiwi siden de gir mest trumf, her får du 15% trumf på frukt, grønnsaker og fisk. 1% på alt annet.

Dessverre er jeg dårlig å planlegge på matfronten. Jeg handler mye på impuls og går derfor glipp av en del bonus. Prøv å planlegg bedre enn meg, så vil dere oppnå enda bedre resultater.


Om du vil samle mest mulig bonus på dagligvarehandel er saken enkel; Gjør alt av dagligvarehandel på Kiwi og legg storhandelen til dager med Trippel Trumf.


Som du ser på bildet over er ikke Kiwi nødvendigvis kilden til store mengder poeng, ViaTrumf derimot..


ViaTrumf er det beste som har hendt oss bonussamlere. Her kan du samle vanvittig mye poeng. Ta en titt på på nettsiden til Viatrumf og bli kjent med hvilke butikker som befinner seg der, så gjelder det bare å huske å bruke det hver gang du handler på nett.

Mitt forbruk ser annerledes ut enn ditt, så jeg skal ikke gå inn på hva jeg har handlet for å samle det jeg har samlet, men jeg kan gi noen generelle tips til hvordan du kan samle store mengder på ViaTrumf.


Bytt mobilabbonement flere ganger i året

Ta en runde gjennom alle disse mobiloperatørene i løpet av året og vipps så har du 1240kr i trumf. Ice kjører ofte kampanje med dobbel Trumf-bonus, så der har du muligheten til å få 310kr ekstra.

Du finner også strømleverandører på ViaTrumf. Gjør det samme med dem.


Hotellopphold

Noen ligger ofte på hotell, andre lite. Uansett bør du booke alt av hotellopphold gjennom ViaTrumf. Her får du 3-8% Trumf-bonus. Skal du på ferie med familien kan et hotellopphold til rundt 20 000kr fort bli godt over 1000kr i trumf-bonus.


Streaming

Viaplay, Disney+, Storytel og Fabel ligger alle på Viatrumf. Er dette noe du ønsker å bruke?

Du trenger ikke binde deg for å få trumf-bonus. Det er ingenting i veien for å prøve disse en periode og si opp senere.



Oppramsingen kunne fortsatt nedover, men dere skjønner poenget. ViaTrumf har butikker og tilbud i de fleste kategorier. Uansett hva dere skal kjøpe, sjekk ViaTrumf først!


Noen kategorier du finner du ViaTrumf:

  • Klær og sko

  • Elektronikk

  • Mobiltilbehør

  • Streaming

  • Strøm

  • Mobilabbonement

  • Hotell og reisetilbud

  • Bildeler

  • Interiør

  • Leker

  • Skjønnhetsprodukter


American Express

AMEX er mitt hovedkort og en god kilde til poeng. Det er ikke så mye å si her ettersom kortbonus er ganske selvforklarende; Du kjøper en vare og får poeng for det, i mitt tilfelle bruker jeg SAS Amex Elite som gir 20 poeng per 100kr brukt. American Express kjører i tillegg ofte kampanjer på kortene sine, så mye av opptjeningen min kommer fra disse.


Kampanje 1 var et tilbud til kortholdere av SAS AMEX Elite:

Bruk 15 000kr i løpet av to måneder så får du 15 000 poeng


Kampanje 2 var et tilbud til nye kunder på SAS AMEX Classic:

Bruk 18 000kr i løpet av tre måneder så får du 18 000 poeng.


Jeg hoppet såklart på begge og fikk 32 000 «gratis» poeng. Det vil alltid komme nye kortkampanjer, enten i form av spendkampanje som disse, eller kampanjer med signup-bonus. Følg med og utnytt kampanjene som dukker opp.


Renteeksempel SAS AMEX Elite: Eff. rente 29,82 %, 120 000 kr o/12 mnd. Kostnad 17 656 kr. Totalt 137 656 kr.


SAS Mastercard Premium

Dette kortet gir bonus på samme måte som AMEX nevnt ovenfor, altså at du får poeng ved å bruke kortet, i dette tilfellet 15 poeng for hver 100kr du bruker.

SAS Mastercard har til en hver tid signup-bonus, så ved innmelding får du noen raske «gratis» poeng.


Renteeksempel: Effektiv rente ved nedbetaling av kr 50 000 over 12 måneder er 31,31 %. Kostnad: kr. 7.298, totalt kr. 57 298.


Dagens Næringsliv

Denne bonusen er litt gøy. Dagens Næringsliv gir deg 3 måneder abonnement for 890kr, i tillegg får du 5000 poeng. Dette er vel ment som et engangstilbud, men du kan bruke den igjen og igjen. Et godt triks som gir deg muligheten til å samle 20 000 ekstra poeng i året.

Dette tilbudet er veldig bra for de som er interessert i å lese DN. Om jeg ikke var interessert i å lese DN ville jeg ikke benyttet meg av tilbudet.


*Jeg vet ikke om dette tilbudet fortsatt funker slik det gjorde tidligere.



That's it

Det finnes mange måter å samle poeng på, men dette er de jeg bruker og som funker for meg. Dette har jeg gjort med min normale singeløkonomi, så det er mulig å samle ganske store mengder poeng selv med vanlig inntekt.


For studenter kan nok bonussamlingen bli litt vanskeligere. Jeg tror ikke du klarer å samle 200 000 poeng som student, men 50 000+ bør være innen rekkevidde. Du kan fly mye med 50 000 poeng også.



** Denne artikkelen ble først skrevet som en e-post tilbake i oktober 2020. Min personlige poengopptjening kommer stort sett fra de samme kildene.


bottom of page