top of page
  • Markus Olsen

Søk og sammenlign kredittkort hos Lendo

Updated: Oct 31, 2023

Det finnes mange kredittkort der ute, og hvilket som er best for deg kan være vanskelig å vite. Det kan derfor være smart å sammenligne kredittkort, før du velger.


Hva er et kredittkort?

Når du handler med et kredittkort, bruker du ikke dine egne penger. Du får en gitt kredittramme, på for eksempel 30 000 kroner. Du låner ikke pengene før du faktisk bruker kortet og kreditten. Når du først handler med kortet, vil du, gjerne en måned senere, få en faktura på det totale beløpet du har brukt. Betaler du tilbake beløpet ved første forfall, betaler du heller ingen renter.

Forskjellen på et kredittkort og et debetkort er at du med et kredittkort kan bruke penger du ikke har, og betale dem tilbake senere. I tillegg kan du kan dra nytte av rabatter og fordelsprogrammer. Mens du på debetkortet ditt blir trukket med en gang.


Rente på kredittkort

Alle kredittkort har en gitt rente, det vil si prisen du må betale for å låne penger. Renten på kredittkort varierer noe, men ligger ofte på rundt 20 %. Betaler du hele beløpet du har brukt, innenfor den rentefrie perioden, betaler du heller ingen renter.


Fordeler med kredittkort

Kredittkort kommer ofte med ulike fordeler, som rabatt på netthandel, bensinrabatt, eller inkludert reiseforsikring. Tenk gjennom hva du har mest behov for, og hva du vil ha ut av kredittkortet.


Har du diesel- eller bensinbil som du bruker ofte, kan du vurdere et kredittkort som gir deg rabatt på drivstoff. Kredittkortet gir deg da rabatt hver gang du fyller. Det variere litt hvilke bensinstasjoner det gjelder, og hvor mye rabatt du får.


Er du glad i nettshopping, gjelder det å se etter et kredittkort med shoppingrabatt. Sjekk hvilke kredittkort som gir deg rabatter hos de nettbutikkene du handler mest i, og som gir deg høyest rabatt.

Enkelte kredittkort gir deg også reise- og avbestillingsforsikring inkludert dersom du betaler over 50 % av reisens transportkostnader med kortet. Er du mye på reise, er det et slikt kort du bør lete etter.

Sammenlign kredittkort hos Lendo

Ønsker du å finne det beste kredittkort for deg, kan du sammenligne kredittkort hos sammenligningstjenesten Lendo. Der sender du inn én søknad, som vidreformidles til flere banker. Du får oversikt over bankenes tilbud - før du velger. Det er helt gratis og uforpliktende å søke.


Eksempelrente: Eff.rente 25,76%, 25.000 o/12 mnd. Kostnad 3.243 Totalt kr 28.243, Ulike kort har ulike vilkår og renter.Dette er en artikkel som er skrevet og publisert i samarbeid med Lendo. Hele artikkelen er derfor å anse som reklame.

Comments


bottom of page