top of page
  • Markus Olsen

Nordic Choice Mastercard - Norges eneste hotellkort

Updated: Mar 3, 2023

I norge har vi (dessverre) ikke det største utvalget av kredittkort å velge mellom. De fleste kategoriene er dekket av et eller annet kort, men den kategorien som har lavest konkurranse her i landet er hotellkort, for der finnes det nemlig bare ett; Nordic Choice Club Mastercard (NCC MC).


Kredittkort med hotellfordeler er meget populært i land som USA, men her til lands virker det å være stort sett oversett da det kun tilbys av èn tilbyder/kjede. Ganske merkelig da gode bonusprogram og kredittkort ofte er blant de største driverne til kjedelojalitet. Heldigvis er Nordic Choice på ballen der andre kjeder sover i timen. Som eneste tilbyder av kredittkort med hotellfordeler kunne man forventet et mindre imponerende kort, men NCC MC er faktisk et meget godt kort som gjør veien til gullstatus rask og enkel.

Effektiv rente ved kreditt på 15 000 kroner / 12 mnd fra 27,78 % til 32,98 % (32,98 % ved årsavgift 595,-). Totalpris fra kr 16 984 til 17 284.


Fordelene


Velkomstpoeng

Om du bruker kortet innen 30 dager etter mottakelse får du 10 000 bonuspoeng i velkomstbonus. Dette er en engangsbonus, men fortsatt nok til en gratis hotellovernatting. Disse poengene er også verdt nok til å forsvare årsavgiften på kortet det første året.


Poeng på alle kjøp

Du får bonuspoeng for alle kjøp du gjør med kortet. Verdien på poengene er ikke alvorlig høy hvis du sammenligner med alternative kort som for eksempel gir eurobonuspoeng. Hvilket kort du bør bruke kommer helt an på din foretrukkede "bonusstrategi". En fordel med NCC MC er at det er det eneste kortet i landet som gir poengopptjening på absolutt alt, selv vippsing og kontantuttak. Poengopptjeningen med kortet ser slik ut:

  • 30 bonuspoeng per 100 kr du bruker hos Nordic Choice Hotels

  • 20 bonuspoeng per 100 kr i utenlandsk valuta

  • 10 bonuspoeng per 100 kr på alle øvrige kjøp i norske kroner

  • 20 bonuspoeng per 100 kr når du booker på choice.no eller i Choice appen

Om du føler for å regne på det, så kan du få den rimeligste bonusnatten for 7500 poeng. Dette er da på de enkleste og billigste hotellene.


Godskrevne netter hver måned

For hver måned kortet brukes godskrives 2 netter mot statusnivået ditt hos Nordic Choice. Dette er definitivt den største fordelen med kortet. For å oppnå gullstatus trenger du 30 overnattinger i løpet av medlemsperioden din (12mnd). Om du bruker NCC MC kortet hver måned får du godskrevet totalt 24 netter mot statusnivået ditt, du trenger dermed bare 6(!) overnattinger i året for å oppnå og opprettholde gullstatusen din. Oversikt over gullfordelene finner du her.


Reiseforsikring

Kortet gir deg reiseforsikring dersom minst 50% av reisen er betalt med kortet. Personlig har jeg aldri belaget meg på å bruke forsikringen i kredittkortet da jeg tenker det er greit å ha en helårs reiseforsikring privat. Forsikringen i kredittkortet kan derimot være et godt supplement og en ekstra sikring. De som er interessert kan lese forsikringsvilkårene til NCC MC her.Hva koster kortet


Her følger en kort liste over de viktigste kostnadene i NCC MC:


Årsavgift: Sølvmedlem 595kr / Gullmedlem 495kr / Platinummedlem 295kr

Nominell rente: 19,8%

Minibankuttak: 4% av uttaksbeløp (minimum 40kr)

Valutapåslag: 2%


Vurdering av kost/nytte

Som dere ser er den største kostnaden med kortet selve årsavgiften. Ikke noe forskrekkende sum, men høy nok til at fordelene bør være større enn kostnaden. Som sølvmedlem har du ikke veldig store fordeler, så da syntes jeg 595kr blir litt i høyeste laget. Som gullmedlem derimot får du meget gode fordeler. Fordeler som er verdt langt mer enn 495kr i året. For å få nytte av disse fordelene må du naturlig nok ligge noen netter på hotell, men selv med bare de 6 nettene du trenger for å opprettholde statusen din er det vel verdt årsavgiften. Jeg vil i et senere innlegg gå over bonusprogrammet til Nordic Choice for å se nærmere på de forskjellige fordelene.Hvem bør ha dette kortet


Du bør ha NCC MC dersom du klarer å utnytte det for å komme deg til gull- eller platinumnivå. Om du allerede er gull eller platinum har du ikke nødvendigvis like stor nytte av kortet med mindre du ønsker å samle poeng i Nordic Choice sitt bonusprogram.


Personlig har jeg brukt kortet for å nå gullnivå. Etter jeg ble gull har jeg fått oppgradert rommet med èn eller to kategorier på hvert hotellopphold jeg har hatt. Jeg har også benyttet meg av tidlig innsjekk og sen utsjekk uten ekstra kostnad. I tillegg til dette får du en gratis brus og en resturantkupong på 125kr for hver natt + en rekke andre fordeler.


Dette er og blir et meget bra kort utelukkende på grunn av fordelen hvor du får godskrevet to netter mot status for hver måned kortet brukes. Poengopptjeningen er for lav til at jeg bruker dette kortet ofte, men selv ved lite bruk ender det opp som et av favorittkortene mine.Husk: kredittkort bør brukes for å utnytte fordelene, ikke for å finansiere kjøp du ikke har råd til. De som ikke betaler kredittkortfakturaen innen forfall finansierer fordelene til alle som gjør det.
Comments


bottom of page